Beste patiënten,


Helaas zijn we weer in een gedeeltelijke lockdown beland. Gelukkig zijn de berichten over een vaccin tegen Corona echter hoopgevend. Het is voor ieder van ons een zware periode en we zullen dat jammer genoeg nog een tijdje moeten volhouden. 


Wij willen jullie nogmaals bedanken voor jullie begrip, we weten dat het niet gemakkelijk is geweest. We doen ons best om jullie allemaal in veilige omstandigheden te kunnen blijven ontvangen.


Omdat we door de Covid-crisis overstelpt zijn geweest met vragen en onze telefoon roodgloeiend staat, zijn er door de overheid een aantal maatregelen genomen zodat we weer wat meer ruimte kunnen krijgen voor puur medische vragen en het opvolgen van onze patiënten. Kortweg terug wat meer aandacht voor jullie!


De nieuwe maatregelen van de overheid:


voor niet-zieken:


Vanaf maandag 23/11/2020 hoeven niet-zieken

niet meer via de huisarts voor een Corona test


Wie?

Asymptomatische mensen die een hoog-risico contact gehad hebben

met een bevestigd positief geval.

en mensen die uit een rode zone komen


Wanneer?

Op dag 7 na het hoog-risico contact


Hoe?

  1. U zal gecontacteerd worden binnen de vijf dagen door: een contact tracer, collectiviteitsarts (CLB, CRA,..), bedrijfsarts  of na het invullen van een “passenger locator form” dus niet meer via de huisarts
  2. U ontvangt een (CTPC) code
  3. Maak daarna zelf een afspraak in een testcentrum naar keuze via: www.mijngezondheid.be


Op dezelfde site kan u alvast een quarantaine-attest downloaden / afprinten (vb. voor het werk) en nadien ook het resultaat van de test bekijken.


De quarantaine eindigt op dag 7 na een negatief testresultaat.


Nog een aantal nuttige contactgegevens mocht je nog vragen hebben:


Kan je goed overweg met de computer en moet je je laten testen in het Antwerpse testdorp? Dan kan je best eerst de veel gestelde vragen op de website www.testcovid.be raadplegen, klik hier voor de rechtstreekse link.


Wil je liever telefoneren  met vragen over het testdorp, technische problemen bij het maken van een online-afspraak of over Corona in het algemeen? Dan kan je ook terecht op de lokale Corona-infolijn: 03 435 95 55 (voor Antwerpen).  Deze lijn is op weekdagen bereikbaar van 9 tot 17 uur, en in het weekend van 8 tot 16 uur.


Bovendien kan iedereen voor vragen over corona ook terecht op de algemene gratis federale infolijn: 0800 14 689 tussen 9 en 17 uur (van maandag tot en met zondag) (https://www.info-coronavirus.be/nl/contact). Of online op de federale website: https://www.infocoronavirus.be/nl/faq. de veel gestelde vragen raadplegen.


Indien u mogelijk COVID-19 hebt :


Wie heeft mogelijk COVID-19?

  1. Eén hoofdsymptoom: hoest, kortademig / pijn op borst, geur/ smaak verlies
  2. Minstens twee lichtere symptomen: keelpijn, neusloop, vermoeidheid spierpijn, hoofdpijn, koorts, moe, diarree, overgeven

Hoe?

  1. U belt ons tussen 8 u en 12 u op 03 226 26 69.
  2. Wij sturen u een code per sms en u maakt zelf een afspraak in een testcentrum naar keuze via www.mijngezondheid.be (op deze site kan u ook nadien het resultaat raadplegen)
  3. Wij sturen u een ziekte attest
  4. Indien u positief getest werd, gelieve dan terug contact met ons op te nemen voor verdere opvolging (tussen 8u en 12 u op 03 226 26 69).

Vetrekt u op reis:


Dan kan u voor een betalende test terecht bij:

Het Instituut Tropische Geneeskunde

 (u maakt een afspraak met uw rijksregisternummer op www.itg.be)

Of

Testdorp Park Spoor Oost

(u maakt een afspraak met uw rijksregisternummer op www.testcovid.be)


Nieuw:


We zijn er voor jullie! Zit je dus met een niet-dringende ongerustheid, een vraag over voorschriften of resultaten of wens je een gesprek met één van de huisartsen? Dan kan je dit aanvragen door een mail te sturen naar secretariaat@huisartsendewijngaard.be . Vermeld dan duidelijk in het onderwerp van de mail met welke arts je wenst te spreken en hij of zij zal je zo spoedig mogelijk bellen.


Voor niet-Corona gerelateerde problemen kunt u nog via ons online afspraken systeem een afspraak maken na het invullen van een vragenlijst op www.huisartsendewijngaard.be.


Binnenkort kan je op onze website zien welke arts tussen 8u en 12u telefonisch bereikbaar is. Na 12 uur kan je ons voor dringende medische problemen enkel bereiken op nummer 0499 73 32 93.

Natuurlijk dient dit gsm nummer enkel voor noodgevallen.


Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe. Hou het veilig, hou afstand, draag een mondmasker en was regelmatig uw handen.


Huisartsen De Wijngaard