Leentje Witteveen.

Onthaalmedewerkster

U kan bij Leentje terecht voor vragen rond administratie of om een boodschap door te geven elke werkdag tussen 8u en 12u.  U houdt de online agenda best regelmatig in het oog, want er komen elke dag nieuwe afspraak momenten vrij.  Als U online geen afspraak meer vindt en u heeft dringend medische zorg nodig, aarzel dan niet om telefonisch contact met haar op te nemen.  

Osteopathie Vincent Kermans

Vincent Kermans

Osteopathie

Tel: 0476/689515

Voor afspraken: https://agenda.crossuite.com/VK/


Indicaties bij volwassenen

- Klachten die betrekking hebben op het steun- en bewegingsapparaat zoals rug- en nekklachten, gewrichtsklachten, peesproblemen en sportblessures

- Klachten die betrekking hebben op het spijsverteringssysteem zoals bij de ziekte van Crohn, maagklachten, obstipatie, diarree, spastische darmen, voedselintoleranties en -allergieën

- Klachten die betrekking hebben op het hart en longen zoals astma, hyperventilatie en hartkloppingen

- Hoofdpijn, chronische sinusitis, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, tinnitus (oorsuizen)

- Fibromyalgie, chronische vermoeidheid, concentratiestoornissen

- Kaakgewrichtsproblemen

- Eczema

Indicaties bij baby's en kinderen

- Huilbaby’s

- Reflux en darmkrampjes

- Voorkeursligging en vervorming van de schedel

- Scoliose van de wervelkolom

- Heup-, knie- en voetklachten, groeipijnen, hoofdpijn

Psychotherapie Jos Pieters

Jos Pieters

Psychotherapie

Tel: 0474/736878

Voor afspraken: https://www.jospieters.com


Vijftien jaar werk ik in mijn praktijk voor individuele psychotherapie, relatietherapie en coaching.
Een boeiende en dankbare job waarin ik getuige mag zijn van hoe mensen het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling(binnen de verschillende levensdomeinen) aanvatten en beleven. Ik werk vanuit gelijkwaardigheid en respect met en voor elkaar.

We leren allemaal lezen en schrijven maar weinigen onder ons hebben geleerd hoe je met het ganse gamma aan gevoelens, gedachten, gewaarwordingen en gedragingen leert omgaan. Dit kan resulteren in een klacht.
In mijn labo, want zo zie ik mijn praktijkruimte, gaan we samen op zoek naar wat de oorzaak kan zijn van het probleem maar gaan we vooral op zoek naar oplossingen.

In de relatietherapie staan we stil bij hoe mensen met elkaar communiceren, welke vorm van liefde er is en proberen we de focus te leggen bij waar het vastgelopen is. Via gesprekken en oefeningen proberen we de oude bril waarmee koppels naar elkaar kijken los te laten en gaan we op zoek naar een andere manier van kijken en betekenis geven. Soms is er teveel gebeurd waardoor de relatie niet meer verder gaat. Dan is het belangrijk mensen, die vaak ook ouder zijn, te gidsen in een omgangsvorm die constructief is in de verdere begeleiding en opvoeding van hun kinderen.

In coaching werk ik voornamelijk met de cliënt rond het ontwikkelen van nieuw of ander gedrag.  Hier ligt de klemtoon voornamelijk op het trainen van nieuw gedrag waardoor de voornaamste klachten zoals onzekerheid en faalangst minder worden en zelfs verdwijnen.

Kinderpsychologie Lieve Verboven

Lieve Verboven

Kinderpsychologie

Tel: 0486/719852

Kinderen en jongvolwassenen kunnen bij mij terecht voor individuele begeleiding en ouderbegeleiding in verband met emotionele problemen (angst, dwang, depressieve klachten), gedragsproblemen en sociale problemen.  Ook ouders kunnen mij consulteren als ze moeilijkheden ervaren en op zoek zijn naar handvaten in de opvoeding en/of aanpak van de problemen.Gezondheidsconsulte Karen Meeuwissen

Karen Meeuwissen

Persoonlijke gezondheidsbegeleiding

Tel: 0486/293923


Als gezondheidsbegeleider help ik je in balans te brengen zowel op mentaal als fysiek vlak.  Via verschillende technieken zet ik je op weg:

  • dieptemassage
  • relaxatiebegeleiding
  • voetreflexologie
  • voedingsadvies
  • mental coaching

Bij dieptemassage masseren we de spieren door gebruik te maken van diepe dwarse druk op de spieren. Op deze manier proberen we de spieren los te maken. Dieptemassage kan pijn -en bewegingsklachten verbeteren of verhelpen.

Het aanreiken van ontspanningsoefeningen en –technieken voor meer energie en een beter omgaan van stress. Via relaxatieoefeningen en -technieken word je je meer bewust van je lichaam, ademhaling, emoties en gedachten. Dit zal je helpen om de invloed van stress te verminderen … wat kan leiden tot een betere nachtrust, meer energie, een fris en vrolijk gemoed.  Tot rust komen is thuiskomen bij jezelf EN dit kan wonderen verrichten voor jouw gezondheid.

Voetreflexologie gaat ervan uit dat het lichaam wordt gespiegeld in de voeten Door het geven van een druk op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie elders in het lichaam.
Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord de balans in het lichaam  te herstellen.

Om fit en vitaal te zijn is gezonde voeding een eerste vereiste!
Via voeding voorzien we ons lichaam van de nodige bouwstoffen en energie.
Een individueel, aangepast advies kan zorgen voor een vlottere vertering, een optimale vitaliteit en een gezond lichaam.  Gezonde voeding werkt preventief en vervangt NOOIT de noodzakelijke medische behandelingen.

Luisteren is een belangrijke kwaliteit voor de begeleider. 
Door de omstandigheden vanuit een breder perspectief te benaderen, worden er inzichten geboren die tot meer begrip leiden van de eigen situatie om zo de weg naar verandering open te maken.

Samen werken we aan je veerkracht waardoor je beter kan omgaan met de stress die elke dag op je afkomt.  Je kan makkelijker keuzes maken waardoor je het gevoel hebt dat je je leven meer onder controle hebt. 

Eenmaal op het vitale spoor ben je je bewuster van je lichaam en geest, er is meer balans in je leven en je bent in staat om volop van het leven te genieten!


Voor een afspraak kan je me steeds bereiken via mail ( meeuwissenk@gmail.com ) of telefoonnummer ( 0486 29 39 23)

Michelle Maeremans

Acupunctuur

Tel: 0474/251 051


Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en bestaat meer dan 2000 jaar. In TCG gaat men ervan uit dat lichaam, geest en context niet los staan van elkaar.  Acupunctuur behandelt niet alleen de symptomen van de klacht maar de acupuncturist gaat samen met u op zoek naar de onderliggende oorzaken.

Acupunctuur is wereldwijd gekend als een goede en efficiënte behandeling voor pijn, gewrichtsklachten, migraine, gynaecologische klachten, gastro-intestinale problemen en nog vele andere lichamelijke klachten.

Maar ook bij stress gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid, angsten, spanningen in nek en schouders, of bij burn-out en depressie helpt acupunctuur.

Acupunctuur brengt rust en balans in het lichaam.

Het maakt een mens weerbaarder en stressbestendiger.

Voor een lijst met alle officieel erkende klachten kan u de website van de WHO raadplegen : https://www.evidencebasedacupuncture.org/who-official-position/

Een behandeling met acupunctuur is een volwaardige therapie, maar vaak blijft de ondersteuning van een westerse behandeling belangrijk. Mijn overtuiging is dat een integratieve behandeling in vele gevallen meer kan helpen dan een oosterse of westerse behandeling alleen.

Osteopathie Frederik Verrezen

Frederik Verrezen

Osteopathie


Fre, we zullen je nooit vergeten!